sadaya Kategori

Imah>wartos

Cara dasar nyieun PCMX disinféktan

Waktos: 2021-06-24 Hit: 162

Upami anjeun hoyong ngadamel disinféktan fenolik, kami nyarankeun anjeun pikeun nyobaan formula dasar sareng ngalakukeun dua léngkah ieu di handap.

Lengkah 1.
500g 30% Pembuatan Sabun Kalium Minyak Kastor

Prosés téknologi:

1


namiPerséntase%Pamakéan anu saleresna (g)
Castor Minyak30.6153
KOH6.432
cai63315
total100500

Permintaan cai pikeun ngabubarkeun KOH

Total KOH Solution: 32 / 0.3 = 107g
Paménta cai 107-32 = 75g
Cai sésana 315-75 = 240

Lengkah 2.
PCMX Nyieun disinféktan

namiPerséntase%
PCMX4.8
Isopropil Alkohol9.4
Minyak Pinus8.5
Sabun Kalium Minyak Kastor15.5-20
caika 100%

● Timbang PCMX heula, teras tambihan isopropanol kanggo campuran
Aduk nepi ka PCMX larut lengkep, tambahkeun minyak pinus/terpineol jeung aduk
Aduk rata sareng tambahkeun sabun kalium minyak jarak
Tambihkeun cai sareng gaul rata



Gambar 1

Gambar 2